B.12 vitamin eksikliğinin sebebi hayvansal ürünlerin tüketilmesi midir? Yapılan araştırmalar nüfusun üçte birinden daha fazlasında B.12 vitamin eksikliği olduğunu göstermektedir.
Öncelikle doğru bildiğimiz ama yanlış olan bir bilgiyi düzeltelim.
B.12 aslında toprakta bulunan bir bakteridir. B.!2 organik bitki özlü yiyeceklerin üzerinde bulunur. Bitki özlü yiyeceklerin tüketimiyle alınır. B.12 vitamini kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna ve merkezi sinir sisteminin sağlıklı işleyişini sürdürülmesine yardımcı olur.
B.12 vitamin eksikliği kansızlığa ve ciddi sağlık problemlerine yol açar. B.!2 eksikliği ciddi zihinsel fonksiyonlarda azalma, unutkanlık, çarpıntı, sararmış cilt, şişmiş ağrıyan ve hassas dil, yorgunluk gibi sorunlara neden olur.
B.12 ilk keşfedildiğinde, üniversitelerde probiyotik ya da sağlıklı biyolojik bölümleri bulunmadığı için, B.12 uygunsuz ve yanlış bir şekilde ”B” vitaminleri kategorisine yerleştirilmiştir.
Bitkisel özlü besinlerle alınan B.12 vitamini anatomik olarak ince bağırsağa, oradan da kalın bağırsağa gider ve sağlıklı bakterilerin yaptığı gibi kalın bağırsakta bekler. Günlük olarak B.12 alımına ihtiyaç duyulması durumunda kendini çoğaltır. Kişiye B.12 sağlamak için oradadır. B.12 çok önemli ve temel bir besindir.
İnce bağırsağın sonunda, ince bağırsağın sindirilen yemekleri boşalttığı yerde küçük bir torbacık mevcuttur. Apandis dediğimiz bu organ çekuma bağlı ucu kapalı bu tüp embriyolojik olarak çekumdan gelişir. Apandis, kalın bağırsak ve ince bağırsağın karşılaştığı noktanın hemen yanında kese şeklinde bir yapıdır. Bu organ tüm insanlık tarihi boyunca, o haliyle ya da daha büyük bir halde orada olduğu varsayılmaktadır.
Apandisin, insan türünde sindirim organı işlevi görmediği ve evrimsel süreçte yavaş yavaş yok olacağı düşüncesi, geçmişte birilerinin bu organla ilgili yanlış inceleme ya da değerlendirme hatası yapıldığıdır.
Zengin kan damarları, lenf dokusu bakımında çok zengin ve özel histolojik yapısından dolayı körelmiş bir organ olarak kabul edilemeyeceği gibi bir gerçek durum var. Apandis üzerinde yapılan son araştırmalar da bu organın bağırsaklardaki bakteri popülasyonunu düzenlediğine bulunan bulgular bu tezi doğrulamaktadır.
Şimdi olan şudur; Her insan aksatmadan günlük olarak B.12 almalıdır ya da almak zorundadır.
Apandis dediğimiz bu organ aslında organik bir bahçedir.Organik bitki özlü yiyecekler tüketildiğinde ve bu yiyeceklerin üzerinde bitki özlü B.12 bulunuyor. İşte bu bakteri apandis dediğimiz bu keseye gelip orada ürer ve B.12 seviyesini kontrol altında tutar.
Son yıllarda yapılan çalışmalar herkeste B.12 eksikliği olduğu ve herkesin B.12 almak gerektiği anlatılmaktadır.
Hayvanlar en fazla B.12’ye sahiptirler. Çünkü onların gagaları ya da dişleri bütün gün toprağın içerisindedir.
Peki insanlar ne yapıyor?
Dünyanın her hangi bir köşesindeki kasabın birine öldürtüp, dondurup ve sonra alıp pişiriyorlar.
Anne karnındayken, yüksek oranda besin içeren, sağlıklı vegan gıdalarla beslenmiş olan bir bebeğin doğumunun birkaç sene sonrasında B.12 eksikliğine sahip olacağını varsayıyoruz.
Öte yanda et yiyicilerin doğurdukları et yiyiciler, anne karnında çıkar çıkmaz anında B-12 alımına ihtiyaç duyarlar.
Bakteriler ısıya karşı duyarlıdırlar. Dolayısıyla et yiyen insanların vücutları, yedikleri hayvanlardan gelen kısırlaşmış haldeki B12 ye sahiptir. İnsanlar B12 aldığını farz eder, fakat bilmeleri gerekir ki bu B-12 yüzde yüz kullanışsızdır.
Piyasada bulunan B.12 vitaminlerinin % 99’u kimyasal olarak laboratuvarlara üretilmiştir. Kenarında yazılan ‘doğal’ yazar. İnsanlara, B.12’nin bakteriyel hali olan Cobalamini tavsiye ediyorlar.
Bugün neden bu kadar yüksek oranda bunaklık, Alzheimer ve nörolojik hastalık vakaaları var?
Belkide, giderek çoğaldığını düşündüğümüz Parkinson hastalığının çoğu sebebi insanların nesillerdir yeterli oranda B.12 almamaları sonucu meydana gelen hasarlardır.
Hafıza kaybı ve sinir sistemi problemleri, bugün sanayileşmiş bir çok ülkenin en büyük sağlık problemidir.
Bulgular, araştırma ve gözlemler apandis iltihaplanmalarının daha çok hayvansal gıda ve et tüketen insanlarda görüldüğüdür.

error: