
1- Sebze ve meyveleri beslenmenizin temel bölümü haline getirin.
2- Doğal ortamlarında yetiştirilmiş kümes hayvanlarını derisiz yiyin ya da az yağlı et ya da av hayvanı eti yiyin.
3- Kuru fasulye başta olmak üzere, her türlü baklagil ve özellikle tuzsuz yer fıstığı yiyin.
4- Öncelikle ceviz ve badem olmak üzere kabuklu yemişler yiyin..
5- Yağlı balık (somon balığı, sardalye, uskumru) ve kabuklu deniz hayvanları yiyin
6- Omega-6 yağını (özellikle mısır, ay çiçek yağları), hidrojenle birleştirilmiş sebze yağlarını (margarinleri) ,ve trans yağlı asitleri azaltın.
7- Şeker ve sodyumu (tuz) azaltın.
8- İşlemden geçirilmiş yiyecek tüketimini azaltın
9- Vitamin-mineral takviyeler alın, çünkü ek takviyelerin desteği olmadan beslenme şeklini tam olarak taklit etmek mümkün değildir.
10- Özellikle haftada birkaç kez balık yemiyorsanız, balık yağı kapsülleri alın.