1- Sebze ve meyveleri beslenmenizin temel bölümü haline getirin.

2- Doğal ortamlarında yetiştirilmiş kümes hayvanlarını derisiz yiyin ya da az yağlı et ya da av hayvanı eti yiyin.

3- Kuru fasulye başta olmak üzere, her türlü baklagil ve özellikle tuzsuz yer fıstığı yiyin.

4- Öncelikle ceviz ve badem olmak üzere kabuklu yemişler yiyin..

5- Yağlı balık (somon balığı, sardalye, uskumru) ve kabuklu deniz hayvanları yiyin

6- Omega-6 yağını (özellikle mısır, ay çiçek yağları), hidrojenle birleştirilmiş sebze yağlarını (margarinleri) ,ve trans yağlı asitleri azaltın.

7- Şeker ve sodyumu (tuz) azaltın.

8- İşlemden geçirilmiş yiyecek tüketimini azaltın

9- Vitamin-mineral takviyeler alın, çünkü ek takviyelerin desteği olmadan beslenme şeklini tam olarak taklit etmek mümkün değildir.

10- Özellikle haftada birkaç kez balık yemiyorsanız, balık yağı kapsülleri alın.

CategoryYazılarım

iletişim        +90 (212) 571 57 97 +90 (535) 713 02 77