Neden Vegan Olmalıyız?

23 Temmuz 2015

 

Veganlık çeşitli nedenlerle hayvansal kökenli gıdalar ve diğer hayvansal ürünleri kullanmamaktır. Veganlık bir beslenme şeklinden çok bir yaşam biçimidir.
İnsanların beslenme kültürleri içinde bulundukları aile, sosyal çevre, yaşam biçimleri ve yaşadıkları bölgenin coğrafi özellikleri ile oluşmaktadır.

-Bugün bilim, insanın etobur hayvanlardan olmadığını, aksine meyve yiyen canlı olduğunu kanıtlamıştır. Kimyasal işlemlerle ortaya çıkmıştır ki bitkilerin insan bedeni için gereken maddeleri bulundurduğunu kimse inkar edemez.

-Et doğal bir yiyecek değildir, tüketildiği şekli ile bedensel işlevlerde sağlık sorunlarına yol açar.

-Et insana kolayca geçebilen ve kanser, verem, ateş, bağırsak kurtlanması gibi korkunç hastalıklara neden olan çok fazla mikroskopik canlı ihtiva eder.

-Et kuvvet verici bir gıda değildir ve sanıldığı gibi kasları kuvvetlendirmez. Et yer yemez bir kuvvet hissedilse de bu yapay bir heyecanlanmadan ileri gelir.

-Et yemek sinirleri harekete geçiren alkol kadar tehlikelidir. Bilinenlerin aksine et bedeni zehirleyen bir maddedir.

-Sindirim organlarındaki hastalıkların yegane müsebbibi ettir. Hazımsızlık, bağırdak iltihabı ve apandisite yol açar. Verem ve kanser parazitlerini güçlendirir.

-İnsanın sinir sistemini et kadar bozan başka bir madde yoktur.

-Et oburluk yoluyla her yemekten sonra bir miktar toksini bedenimize düzenli sokuyoruz.

-Tek bir hastalık vardır, o da yalan yanlış yediğimiz et ve hayvansal gıdaların bağırsaklarımızda fermante olup toksinleşmesidir. Aklınıza gelen tüm hastalıklar bağırsaklardaki bu toksinleşmenin sonucudur.

-Et yiyenlerin dilleri dilleri kirlidir, nefesleri kokar, dışkıları pis ve düzensizdir. Mide ve bağırsak rahatsızlıkları, cilt yaraları, baş ağrısı, romatizma, aşırı derecede şişmanlık ve zayıflık onlarda görülür.

-Kolon kanseri çok açık bir şekilde et yemekle ilgili. Etobur hayvanların kalın bağırsakları çok kısadır. Et toksik bir maddedir, bağırsaklarda fazla durmaması gerekiyor. İnsanların bağırsak uzunluğu, ortalama ince bağırsak 6 metre, kalın bağırsak 1,5 metre uzunluktadır. İnsanların bağırsakları çok uzun ve gıdalar uzun süre kalınca toksik etki yapıyor.

-Kardiyoloji ya da Onkoloji kliniklerine gidin oradakilerin çoğunun et ve hayvansal gıdalarla ya da rafine unlu ve şekerli gıdalarla bir yaşam sürdürdüklerini göreceksiniz, vegan beslenen bir hasta bulamazsınız.
-Sizi rahatsız eden aşırı kilolardan kurtulmanın en sağlıklı yolu hayvansal gıdaları tüketmemekten geçer.

-Veganlar, ortalama olarak et ya da hayvansal ürün tüketenlere göre daha zayıftırlar. Kişiyi yorgun ve hantal hissettiren, et ve hayvansal yemeklerin tersine vegan beslenmek kişiyi daha mutlu ve daha enerji dolu hissettirir.

-Rahatsızlıkların önüne geçmek için en iyi yöntem az yemek ve özellikle bitkisel özlü besinleri tüketmektir. Açık hava, spor, banyo ve huzur insanı daima sağlıklı, zinde ve iyimser yapar. İnsan yapay ve uydurma yiyeceklerle sağlığını yitirerek bedensel olarak çökmeye başlar. Kısa zamanda türlü hastalıkların tohumları gelişme gösterir, beden fizyolojik yönden uyumunu yitirir.

-Et ve hayvansal gıdaları tüketmek güzel dünyamız için yapılabilecek en büyük kötülüktür. Et endüstrisi, iklim değişikliğinin en büyük nedenlerinden biridir. Bir kilogram et üretmek için 16 kilogram darı kullanmak gerekli, et yemeyi bırakarak dünyadaki açlığı giderebiliriz. Çiftlik hayvanlarının beslenmesi için tonlarca ekin ve su gerekli. Oysa ki bu bitkisel gıda, eğer doğrudan insan beslenmesi için kullanılsaydı insanlık için çok daha verimli olurdu. İnsanlar vegan oldukça daha fazla insan doyacaktır.

-Süt endüstrisi süt ürünlerini kalsiyum kaynağı olarak pazarlar. Sütte kalsiyum yalanı beynimize öylesine yerleştirilmiş ki? Süt ve süt ürünleri kemik erimesine bir çare olarak sunulur. Oysa fazla protein alındığında sonuç tam tersidir. Protein asidiktir ve alkalin hale getirmek için kemiklerdeki fosfat kullanılır, bu da kemiklerin erimesine yol açar.

-Şu soruyu sormaktan ve sizlerle paylaşmaktan kendimi alamıyorum; Beslenme ile hastalıkların ilişkilerinin Hipokra’t’an beri bilinmesine rağmen tıp eğitiminde neden beslenme ile ilgili doğru dürüst bir eğitimin neden verilmediğidir?

-Son söz olarak vegan beslenme sağlığınız için muhteşemdir.
Kalp damar hastalıkları, kanser, şeker hastalığı, hipertansiyon, obezite, erken yaşlanma, beyin ve sinir rahatsızlıkları, bunama, mide ve bağırsak hastalıkları çoğunlukla et ve hayvansal ürün tüketenlerde görülür.

error: